Блоговодител представя

годишни награди за кулинарни блогове

за 2016 година

Годишни
награди за кулинарни блогове

На специална церемония, която се състоя на 13 май 2017 година в Метро Академия, бяха раздадени за трети път Годишните награди за кулинарни блогове на Блоговодител. На церемонията присъстваха блогъри от цялата страна (и чужбина :), кулинарни ентусиасти, гости и представители на медиите. За всички читатели и приятели на Кулинарен Блоговодител, които не успяха да присъстват лично, цялата церемония бе предавана пряко на Фейсбук страницата на Блоговодител, където в момента е достъпна за гледане.

Старт на събитието даде Илиян Димитров, създател на Блоговодител. Той сподели, че тази година лайтмотив на Годишните награди е семейството и благодари на голямото семейство на кулинарните блогове за техния ентусиазъм и благодари на тях и на всички партньори, които помогнаха Годишните награди да се случат за трети път.
МЕТРО Кеш & Кери за трета поредна година бе основен партньор, а МЕТРО Академия - домакин на събитието. От името на МЕТРО С©С гостите поздрави Людмил Каравасилев - ръководител отдел "Корпоративни комуникации" и приятел на Блоговодител от самото основаване на наградите.

Членовете на журито изразиха своята подкрепа за развитието на кулинарните блогове и дадоха ценни съвети и напътствия на кулинарните автори. В журито тази година бяха Иван Звездев - кулинар, музикант, акробат и телевизионен водещ, Веселина Славчева - златен медалист по карвинг, инструктор и международен кулинарен съдия, Йоланта Делибозова - Йоли - музикант, кулинарен блогър и телевизионен водещ, шеф Валери Нешов - търсач на кулинарни съкровища и бранител на националната кулинарна традиция и шеф Юри Велев - главен готвач на МЕТРО Академия и символичен домакин на наградите. Йоли се включи в церемонията по интернет.

Наградите и тази година бяха специални ръчно изработени статуетки по дизайн на Иво Станков и Георги Стефанов, сътворен, както много други прекрасни неща, на чаша вино. Яйцето е символ както на храната, така и на новото начало, защото всеки кулинарен блогър е творец, който претворява част от своята душевност в кулинарните си произведения. Перото символизира от една страна словото, а от друга - полета на фантазията. За нас бе чест да връчим тези награди на Годишните награди за кулинарни блогове на Блоговодител.

Отличените блогове

Победителите в конкурса за най-добри кулинарни блогове за година са:

Здравка Николова

В категорията "Гозбите на баба" - кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня, Наградата на журито и Наградата на публиката спечели блогът "Черпак с мерак" с автор Здравка Николова - Зиче.

Татяна Димитрова

В категория "Жител на света" - най-добър блог с чуждестранни рецепти:

Наградата на журито спечели блогът "На вкусен път с Татяна" с автор Татяна Димитрова.

Наградата на публиката спечели блогът "Вкуснотека" с автор Ани Шакарян-Маринова.

Таня Донева
В категория "Топло от фурната"; - най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници:

Наградата на журито за поредна година спечели блогът "Вкусното ми Хоби със Страст и Любов" с автор Таня Донева

Наградата на публиката бе за блога "Черпак с мерак" с автор Здравка Николова.

Люси Евтимова
В категорията "С аромат на ванилия" - най-добър блог с печива и десерти, за втора година поред наградата на журито и публиката спечели блогът "Lussi's World of Artcraft" с автор Люси Евтимова.

Таня Донева
В категорията "Крилце или кълка" – най-добър блог с рецепти с месо и дивеч:

Наградата на журито спечели блогът "Вкусното ми Хоби със Страст и Любов" с автор Таня Донева.

Наградата на публиката грабна блогът "Храна за мойте канибали" с автор Пепа Стоева.

Илиана Николова
В категорията "Бързо и вкусно" - най-добър блог с практични ежедневни рецепти за цялото семейство:

Наградата на журито спечели блогът "Щъркелово гнездо" с автор Илиана Николова.

Наградата на публиката бе за блога "Храна за мойте канибали" с автор Пепа Стоева.

Люси Евтимова
В категорията "Сладко удоволствие" - най-добър блог с рецепти за торти Наградата на журито и публиката спечели блогът "Lussi's World of Artcraft" с автор Люси Евтимова.

София Йотова
В категорията "Здравословни рецепти" - най-добър блог с вегетариански и веган рецепти:

Наградата на журито спечели блогът "Foodie Boulevard" с автор София Йотова.

Наградата на публиката грабна "Вкусно с Бети" с автор Бианка Йовчева.

Таня Донева
В категорията "Визуално пиршество" – блог с най-добро визуално представяне на рецептите (food styling):

Наградата на журито спечели блогът "Вкусното Ми Хоби Със Страст И Любов" с автор Таня Донева.

Наградата на публиката грабна "Angellove`s Cooking" с автор Мина Ангелова.

Татяна Димитрова
В категорията "Кулинарни пътешествия" - Най-добър блог, съчетаващ кулинарни рецепти и пътеписи:

Наградата на журито спечели блогът "На вкусен път с Татяна" с автор Татяна Димитрова.

Наградата на публиката бе за блога "Цветно с... Пепеляшка" с автор Мария Пепелджийска.

И тази година Блоговодител продължи традицията, като връчи за втори път награда за Кулинарно Вдъхновение! Изборът на кулинарния портал бе Ева Тонева – кулинар и фотограф. Ева Тонева влага изключително много енергия и кретивност в превръщането на храната в изкуство и много кулинарни блогъри бяха заразени от нейните умения. Затова от Блоговодител решихме, че трябва да изразим признателност от свое име и от името на цялата блогърска общност за приноса й в развитието на кулинарното блогърство и фууд стайлинга!

Церемонията бе емоционална и изпълнена със запознанства, прескочили от виртуалния в реалния свят. Всички присъстващи споделиха радостта си от това, че подобно събитие, което събира на едно място и отличава кулинарните ентусиасти, най-сетне е реализирано и изказаха надеждата си, че то ще се превърне в ежегодна традиция в живота на тази шарена общност от хора, споделящи страст към гастрономията.

Партньори в организацията на конкурса тази година освен МЕТРО Кеш&Кери бяха Крина, LaGarone, Сладея, Maggie, Вашата месарница, Dr. Oetker, Kotanyi и СофияМел, а медиен партньор на събитието отново беше Кулинарен журнал.

Още снимки можете да видите в Галерията на Годишни награди за кулинарни блогове 2016.